Heb je een laptop nodig en weet je niet wat je moet kiezen?
Hier heb een overzicht van de meest gangbare toepassingen en de specificaties die daarbij horen. Hopelijk heb je er wat aan 🙂
Wil je een specifiek programma gebruiken, maar weet je niet wat je moet kiezen. Stuur ons een bericht, dan zoeken wij de specificaties op van het programma en dan kunnen we een advies geven.
Globaal kun je kiezen uit een Chromebook, Microsoft Windowslaptop of een Apple Laptop.
Voor deze toepassingen kun je het beste een Chromebook kopen. Voor dit type laptop heb je altijd een internetverbinding nodig. De meeste studenten krijgen van school een Office365 licentie. Je kunt dan documenten lezen en maken of bijvoorbeeld een Powerpoint presentatie maken.
Chromebooks zijn meestal klein, lichtgewicht en kunnen lang op een batterijlading werken, vaak wel een hele schooldag. Het is aan te raden om een touchscreen te nemen. Dat werkt lekker snel door.
Het besturingssysteem van Google genaamd Chromium vraag minder capaciteit van de computer, omdat het minder functionaliteiten bevat dan bijvoorbeeld een Windows besturingssysteem. Hierdoor kun je snel werken met een computer die lagere specificaties heeft dan een Windows computer en dus goedkoper is.
Bij het gebruik van een Chromebook werk je meestal in de cloud en sla je de bestanden niet op je computer op. Bij het Office365 account zit een cloudopslag in de licentie. Cloud diensten zijn veilig en makkelijk te gebruiken. Zorg ervoor dat je een herstel optie instelt. Doe je dat niet en ben je je wachtwoord kwijt, dan ben je ook de gegevens kwijt.
Programma’s kun je installeren via de App store net zoals je dat gewend bent op je telefoon.
Prijsrange tussen de 60 euro en 150 euro (gebruikt)
Computeren zoals je dat bent gewend. Programma’s op je computer installeren. Bestanden op je eigen computer opslaan en de mogelijkheid om zonder internet te werken.
Wil je meer opslagruimte dan snelheid dan ben je goedkoper uit met een normale hardeschijf ook wel HDD genaamd.
Wil je een snellere computer en maakt de opslaghoeveelheid je niet zo uit, kies dan voor een SSD.
Als voorbeeld
2 terabyte (2.000 GB) HDD kost +/- 60 euro
2 terabyte SSD kost 170 euro
Over het algemeen kun je prima uit de voeten met een Intel i3 processor en 8 gb intern geheugen
Prijsrange tussen de 150 euro en 350 euro (gebruikt)
Bij dit type gebruik is het van belang om rekening te houden met een goede videokaart en een groter scherm. Mobiliteit is meestal minder belangrijk. Kies altijd voor Intel i7 of i9 processor 8th generation of hoger (maximaal 3 jaar oud).
Meestal werk je niet direct op je laptop maar sluit je externe apparaten aan zoals een monitor en toetsenbord. Je gaat meer uit van de rekenkracht van de laptop. Standaard hangt deze laptop aan de stroom omdat de batterijduur door het hoge stroomverbruik laag is.
Dit type laptop zie je niet zoveel als gebruikte laptop terug. Ik gebruik zelf een Alienware M15 uit 2019. Aankoopprijs van 2.200 euro heeft nu nog een waarde van 1.000 euro (2022).
Ben je naar dit type laptop op zoek, dan weet je zelf waarschijnlijk er genoeg van af en lees je deze tekst niet eens
Prijsrange tussen de 750 euro en 1.500 (gebruikt)
Udenseweg 2 Kamer 9
5405 PA Uden
KvK: 160.72.216
BTW nr: NL.001.7595.97.B17
Telefoon: +31 (0)6 122 45 121
E-mail: Sales@cheapcomputers.nl
Kom in contact.